Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Οι Έλληνες του εξωτερικού νοιάζονται για τη χώρα τους ! ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 07.08.2016

Μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι οι  Έλληνες του εξωτερικού  νοιάζονται για τη χώρα τους είναι η ακόλουθη.  Έλληνες κάτοικοι του Λονδίνου ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν μια εταιρία ονόματι Efereniki. για την προσωπική εξέλιξη. Τοwww.efereniki.com είναι ο καινούργιος προορισμός στο διαδίκτυο για τον φιλόδοξο άνθρωπο που μεριμνά για την προσωπική του εξέλιξη αλλά και φιλοδοξεί να υπηρετεί την κοινωνία με τα πραγματικά Ελληνικά ιδανικά. Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους στην κοινωνία μας που ονειρεύονται καλύτερες προοπτικές για τις επόμενες γενιές , και που δεν εφησυχάζονται με τη κατάσταση στην  Ελληνική επικράτεια. Είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ζωή τους και εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τους υψηλούς στόχους που έχουν βάλει για τον εαυτό τους δημιουργώντας νέες προοπτικές για τους συμπολίτες τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: 
(ΕΚΔΟΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-LIQUIDATOR)
Το πάθος της  Φερενίκη Κανταρτζή ως ιδρύτρια του εγχειρήματος είναι να βοηθά νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα όνειρα τους μέσο της φιλοσοφίας και τις τεχνικές προσωπικής εξέλιξης. Η φιλοσοφία ήταν για εκείνη πηγή όασης όπως λέει στο μεγάλωμα της, μέσα από την οποία ήταν σε θέση να εξελιχθεί και να δημιουργήσει ένα σύστημα πεποιθήσεων για τη ζωή της που την κάνει να ευτυχεί. Κι έτσι θέλει να μοιραστεί τις τεχνικές και στρατηγικές που ανακάλυψε η ίδια για να βοηθήσει κι άλλους νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα όνειρα τους.
Όπως η ίδια λέει η φιλοσοφία είναι η μητέρα της ψυχολογίας και του life coaching στην πιο αυθεντική τους μορφή. Όπως επίσης η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της φιλοσοφίας, κάτι που όλως παραδόξως  η πλειοψηφία της χώρας δεν γνωρίζει, εξομολογείται η ίδια με θλίψη. Ο σκοπός του εγχειρήματος που έχει έδρα το Λονδίνο είναι δίπτυχος. Αρχικά η ανάδειξη της Ελλάδος ως γενέτειρα της φιλοσοφίας στο εξωτερικό και δεύτερον η πρακτική της φιλοσοφίας ως σύγχρονος τρόπος προσωπικής εξέλιξης για τους νέους.
Το εγχείρημα βασίζεται στην πεποίθηση της ιδρύτριας ότι η φιλοσοφία δεν θα πρέπει να είναι πια προνόμιο των λίγων ακαδημαϊκών μέσα τις αίθουσες των πανεπιστημίων, αλλά ότι η φιλοσοφία είναι για τον άνθρωπο και έχει σκοπό την καλλιέργεια και την ευδαιμονία του. Η Φερενίκη εξηγεί ότι η φιλοσοφία είναι η αναζήτηση και ανακάλυψη της αλήθειας, όχι μόνο την αλήθεια για το σύμπαν και την ανθρώπινη φύση αλλά συγκεκριμένα την αλήθεια που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του. Η φιλοσοφία λοιπόν είναι το μέσο κατά το οποίο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να βρει τον μοναδικό τρόπο έκφρασής του και να εκπληρώσει την αυθεντικότητά του πάνω σε αυτή τη γη.
Δηλαδή όπως ο αθλητισμός είναι το μέσο για να εκγυμνάσει κάποιος τους μύες του σώματος του και να έχει ένα υγιές σώμα – έτσι ακριβώς και η φιλοσοφία είναι η εκγύμναση των έξι μυών του νου – της μνήμης, της, αντίληψης, της λογικής, της φαντασίας, της θέλησης και της διαίσθησης. Με αποτέλεσμα η εκγύμναση των τμημάτων του νου να αμβλύνοων την συναισθηματική και νοητική ικανότητα του ανθρώπου.
Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφτείτε την διαδικτυακή διεύθυνση www.efereniki.comη οποία θα είναι διαθέσιμη στις 20 Απριλίου, και σε πρώτο στάδιο θα παρέχει προσωπικές διαδικτυακές συνεδρίες και βιβλιογραφία. Δηλαδή θα επιλέγει κάποιος τον τομέα προτεραιότητας για εξέλιξη και θα ακολουθεί βίντεο κλίση αλλά και προτεινόμενη βιβλιογραφία που θα εξετάζει την πτυχή αυτή της ζωής του. Φυσικά και δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να ζήσει κάποιος τη ζωή του, αλλά θα πρέπει να καθορίσει τι είναι σωστό και τι λάθος για τον εαυτό του έτσι ώστε να βιώσει υψηλότερη ποιότητα ζωής και εσωτερική πληρότητα. Όπως ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών δήλωσε πριν από χιλιάδες χρόνια – «ὁ δὲ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ» – Σωκράτης.
Βιογραφικό σημείωμα
Η Φερενίκη Κανταρτζή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Βόλου είναι φιλόσοφος, επιχειρηματίας και αθλήτρια. Σκοπός της ζωής της να βοηθάει φιλόδοξους ανθρώπους να εξελίξουν τον εαυτό τους για να οικοδομηθεί μια πιο ηθική κοινωνία. Το πάθος και η αφοσίωση της ως αθλήτρια της πετοσφαίρισης στην άμμο κέρδισαν πολλούς πανελλήνιους τίτλους από την ηλικία των 14 ετών. Η αγάπη της για σοφία και εξερεύνηση την οδήγησαν στον Πανεπιστήμιο της Χάγη στην Ολλανδία σε ηλικία 19 ετών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Διεθνές Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στο Άμστερνταμ και συνεχίστηκε στην πόλη του Λονδίνου, όπου εργάστηκε σε διάφορους ρόλους ανάπτυξης επιχειρήσεων στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και διαδικτυακού μάρκετινγκ. Η Ελληνική φιλοσοφική της τάση, η λατρεία για μελέτη αλλά και η εμμονή της με την ανθρώπινη εξέλιξη την οδήγησαν πρόσφατα να ιδρύσει το Efereniki.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: